eBay

eBay is een online handelsplaats die wereldwijd wordt gebruikt. Het is een plaats waar verkopers en kopers zowat alles kunnen verhandelen.

Een verkoper biedt een product aan op eBay. Dat kan bijna van alles zijn: een antieke kast, een tweedehands auto of kinderkleding. De verkoper accepteert een bieding op het product (dan is het een soort veiling) of biedt producten aan tegen een vaste prijs. Bij een veiling begint het bieden bij een prijs die door de verkoper is opgegeven. De veiling blijft een bepaald aantal dagen actief op eBay. Geïnteresseerden brengen vervolgens een bod uit op het product. Als de periode afloopt, wint degene die het hoogste bod heeft uitgebracht. Bij een product met een vaste prijs gaat het artikel naar de eerste koper die bereid is de prijs van de verkoper te betalen.

Beschrijving

De essentiële bouwstenen voor een integratie met eBay zijn al ontwikkeld. De focus van de beschikbare bouwstenen ligt op het aanbieden van nieuwe artikelen, en op het beheren daarvan.
Daarnaast is er ook een generieke authenticatie module ontwikkeld. Een integratie met een willekeurig PIM of ERP systeem is dus snel gemaakt.

De beschikbare bouwstenen kunnen snel worden ingezet. In de meeste gevallen is ruim 80% van de integratie kant-en-klaar te gebruiken. Omdat ieder ERP- of PIM systeem vaak net een andere syntax heeft met betrekking tot de gebruikte velden is het belangrijk dat hier eerst een totaaloverzicht van gemaakt wordt, voordat de implementatie gestart wordt. Eventuele afwijkingen kunnen dan snel worden opgemerkt en de integratie kan dan meteen correct en compleet worden ingericht.

Er zijn o.a. bouwstenen voor:

  • Authenticatie en refresh access token
  • Ophalen van het verkoper profiel
  • Nieuwe artikelen plaatsen
  • Geplaatste artikelen wijzigen
  • Ophalen van geplaatste artikelen

API Beschikbaar:

Ja

Bouwsteen beschikbaar:

Ja

Ontwikkeld door:

Growrs

API Documentatie:

Website: